Käyttöohjeet

Käyttöohjeet

LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI!

Etsi mahdollisimman tasainen ja suora paikka kärrylle. Laske peräkärryn nokkapyörä maahan. Kiilaa renkaat. Irroita kärry auton vetokoukusta. Muista irroittaa  peräkärryn sähköliitin auton pistokkeesta!. Säädä kärry vaakatasoon nokkapyörän avulla. Laske kärryn sivuilla olevat tuet maahan(käytä laatikosta löytyviä betonisia laattoja, mikäli maaperä on pehmeää) ja kiristä tiukasti. Varmista, että kärry on tukevasti paikallaan. Älä jätä kärryn painoa nokkapyörän varaan.

HUOM! TÄYTETTYNÄ PALJUN PAINO LASKEE KÄRRYÄ JOITAKIN SENTTEJÄ. IRROITA PERÄLAUTA, MIKÄLI ON VAARA ETTÄ PERÄLAUTA EI LIIKU VAPAASTI PALJUN KÄYTÖN AIKANA.
KÄRRYN PAINO EI SAA TULLA PERÄLAUDAN PÄÄLLE!!!

Paljun käyttöönotto
Kärrystä löytyy kamiinan savupiippu kahdessa osassa. Asenna piippu paikalleen kamiinaan. Aseta tulppa paljun pohjaviemäriin. Varmista, että kamiinan tyhjennysproppu on paikallaan sekä paljun poistovesiputki on laskettu alas.
Paljun poistovesiputki löytyy kärryn sivulta ja kamiinan proppu kamiinan pohjasta.

Täyttö
Täytä palju vedellä. Paljun mukana toimitetaan uppopumppu, jolla veden voi nostaa vaikka järvestä tai pihakaivosta. Pumppu tarvitsee 230V jännitteen.
Kun veden taso on ylittänyt 5cm ylemmän putken tason, voi kamiinaan sytyttää tulen. Lämmittämisessä kannattaa käyttää koivua sen hyvän lämpöarvon vuoksi. Veden pinta nousee noin 3cm per kylpijä, eli reunoja myöden ei paljua kannata täyttää. Vettä paljuun menee yli 1000 litraa.

ÄLÄ SYTYTÄ KAMIINAAN TULTA MISSÄÄN TAPAUKSESSA ENNEN KUN VEDEN TASO ON MERKITYLLÄ KORKEUDELLA!!
Mikäli kamiinaan sytytetään tuli aiemmin se sulattaa alumiinisen kamiinan käyttökelvottomaksi. Tällöin veloitetaan kamiinan hankintahinta 1100 eur + asennuskulut + 90 eur/päivä kun palju ei ole vuokrattavassa kunnossa. Enintään kuitenkin 14 päivältä. Kamiina ei mene rikki kuin väärästä käytöstä.

Kamiinan lämmitys
Paljun lämmitys kestää noin 2-4 tuntia riippuen halutusta lämpötilasta sekä ulkoilman lämpötilasta kun käytetään kylmää vesijohtovettä. Suositeltava veden lämpötila on noin 37 astetta. Kylmä vesi painuu pohjalle, joten paljun vettä kannattaa välillä sekoittaa. Paljun mukana oleva kankainen kansi kannattaa pitää päällä lämmityksen aikana. Se nopeuttaa lämmitystä. Vettä kannattaa sekoittaa välillä, jotta pinnalla oleva lämmin vesi saataisiin pohjalle.

Käytön lopettaminen

Tyhjennä paljun käyttövesi joko mukana tulevalla uppopumpulla (nopeampi tapa) tai laskemalla vesi maahan paljun sivussa olevasta poistoputkesta. Poistoputkeen voi liittää mukana tulevan letkun, tällä saadaan vesi johdettua esimerkiksi pihakaivoon. Paljun tyhjentyessä palju tulee siivota perusteellisesti ja kaikki lika poistaa lastaamalla poistoveden mukana. Poista tuhkat laatikosta löytyvällä tuhkalapiolla. Käytä uppopumppua ja paljussa olevaa lämmintä vettä avuksesi kärryn huuhteluun. Harjaa roskat pois kärryssä olevalla harjalla. Poista piippu ja poista mahdollinen noki pois piipun osista. Aseta piipun osat niille osoitettuun paikkaan. EI PALJUN SISÄÄN! Myös peräkärry tulee siivota huolellisesti.

Paljun tai peräkärryn siivouksen laiminlyönnistä veloitetaan 100 euroa.

 

TALVIKÄYTÖSSÄ HUOMIOITAVAA!
Vesi ei saa päästä jäätymään! Jäätynyt vesi rikkoo sekä paljun, että myös kamiinan. Vesi pitää poistaa sekä paljusta että kamiinasta käytön jälkeen tai muuten pitää huolta, että vesi ei pääse jäätymään. Suosittelemme paljun tyhjennystä mikäli on vaara että vesi jäätyy.
Poista vesi kamiinan alareunassa olevasta tyhjennyspropusta. Mikäli poistoputki on jäässä on käytettävä uppopumppua paljun tyhjennykseen.  Poista piippu ja poista mahdollinen noki pois piipun osista. Aseta piipun osat niille osoitettuun paikkaan.

JÄÄTYNYTTÄ KAMINAA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA YRITTÄÄ SULATTAA LÄMMITTÄMÄLLÄ!
Mikäli kamiina on jäätynyt ja vaurioitunut, veloitetaan kamiinan hinta 1100 eur + asennuskulut +  90 eur/päivä niiltä päiviltä kun siirrettävä palju ei ole vuokrattavassa kunnossa. Enintään kuitenkin 14 päivältä. Kamiina ei mene rikki kuin väärästä käytöstä.

JÄÄTYNYT KAMIINA ON KORJAUSKELVOTON.

Kuljetus

Nosta sivuilla olevat tuet ylös ja kiristä hyvin. Kiinnitä etu-, sekä takalaidat. Kiinnitä kärry auton vetokoukkuun ja liitä sähköpistoke kiinni.
Nosta nokkapyörä ylös. Poista kiilat. Varmista, että kaikki laatikot ovat suljettu ja lukittu eikä mitään irtonaisia tavaroita ole peräkärryssä. Varmista myös, että piippu on irroitettu kamiinasta!

PIIPPUA EI SAA LAITTAA PALJUN SISÄÄN!

 

VUOKRAAPALJU.COM TOIVOTTAA LÄMPIMIÄ JA MUKAVIA KYLPYHETKIÄ

Comments are closed.